Bevers

Ben jij een jongen of meisje tussen de 4 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de bevers van Scouting! Hier doe je allemaal spannende dingen met kinderen die even oud zijn als jij.

De kinderen van 4 tot en met 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van
deskundige vrijwilligers. De bevers spelen in het thema Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. 

Wat doen Bevers?

Wat doen de bevers? Eens per week komen wij samen op zaterdagmiddag van 13:00u tot 15:00u. Op zo’n middag doen we heel leuke activiteiten waaronder tocht lopen, bosspellen, knutselen, een hindernisbaan maken en afleggen, een toneelstuk opvoeren, vuur stoken, hutten bouwen, levend ganzenborden, ‘wie is de sterkste bever’, sport en spel enz. Eigenlijk is alles mogelijk bij de bevers. Iedereen mag altijd een paar weken proefdraaien en dan beslissen om te blijven.

Weekenden en Zomerkamp

Omdat de Bevers vaak nog niet gewend zijn om te logeren met een groep leeftijdgenootjes, proberen wij onze logeerpartijtjes een beetje op te bouwen. Meestal hebben we met de Bevers tweemaal per jaar een weekend. Op het eerste wekend (januari) blijven de Bevers een nachtje logeren in de eigen blokhut. Het tweede weekend blijven we dan twee nachtjes slapen op de blokhut.

Als afsluiting van het jaar gaan we dan met de kinderen drie nachtjes slapen op een blokhut of kampeerboerderij in de buurt (< 30km). Dit is altijd de eerste week van de basisschool zomervakantie. Van zondag tot en met woensdag. Een aantal weken voor het zomerkamp wordt er altijd een ouderbezoek afgelegd, er worden dan verschillende zaken besproken, zoals eventueel medicijn gebruik doornemen.

Contributie

De contributie voor de Bevers is €90,-, daar wordt het hele jaar door programma’s van gedraaid en gaan ze van op weekend. Verder bedraagt de kampbijdrage €35,-.

Is Scouting bij de Mgr. Bekkersgroep misschien iets voor uw zoon of dochter? U bent van harte welkom om te komen kijken op zaterdagochtend. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Lid worden?-pagina of bekijk leuke foto’s van de activiteiten en programma’s van de bevers. Mocht er vragen zijn neem dan contact met ons op.

 
Speltakken: