Over ons

Scouting Mgr. Bekkersgroep is de oudste scoutinggroep van Son en Breugel. In 1933 werd de groep opgericht als de Pastoor van Hussen-stam. Bekkerslogo-ModelLater werd de groepsnaam gewijzigd in de Mgr. Sonniusgroep en sinds medio jaren 60 is de officiële naam Mgr. Bekkersgroep.

Geschiedenis

Onze groep werd opgericht in 1933 omdat in dat jaar ook in Son en Breugel het ‘verkennen voor jongens’ gespeeld wilde worden door de jeugd. Overigens is het nog de vraag of we niet al vanaf 1930 bestaat. In de huidige blokhut is een tegel uit de oorspronkelijke blokhut verwerkt met daarop de tekst: “Maria, moeder der verkenners” en verder “1930 21 april 1940”, wat erop kan duiden dat de groep al langer bestaat. Vanaf 2012 worden er ook meisjes toegelaten bij de groep. Op 6 april 2013 heeft de groep een nieuwe speltak opgericht, genaamd de Plusscouts, deze groep is bedoeld voor leden vanaf 23+ en draaien 1x in de maand op zaterdag.

Speltakken

Onze groep heeft de volgende speltakken:

  • Bevers – 5 tot 7 jaar zaterdagochtend
  • Welpen – 7 tot 11 jaar zaterdagochtend
  • Scouts – 11 tot 15 jaar zaterdagmiddag
  • Explorers – 15 tot 18 jaar vrijdagavond
  • Stam – 18 tot 23 jaar vrijdagavond
  • Plusscouts – 23 + zaterdagavond 1x per maand

Activiteiten

We doen mee aan vele activiteiten in Son en Breugel en organiseren al meer dan 50 jaar een vlooienmarkt, waar vanuit de verre omgeving van Son en Breugel veel mensen naar toe komen. De vlooienmarkt vindt plaats op de eerste zondag na Hemelvaartsdag.

We gaan daarnaast elke 10 jaar naar de Scouting hoofdstad van Europa, ‘Wiltz‘, om ons jubileum te vieren. De laatste keer was in 2023. Meer informatie over onze activiteiten zijn te vinden op onze speciale pagina.

Locatie

Ons terrein en de blokhut ligt al sinds de oprichting in het centrum van Son en Breugel aan de Europalaan. Sinds 1994 staat er een nieuwe blokhut op ons terrein.
Speltakken: