Scouts

De Scouts worden bij de Mgr. Bekkersgroep ook nog wel eens verkenners genoemd en is er voor de leeftijdsgroep van 11 t/m 15 jaar. Zij gaan er vooral op uit om dingen te ontdekken. 

Wat doen Scouts?

Eens per week komen wij samen op op zaterdagmiddag van 13.30u tot 16.30.
Op een middag doen we heel veel leuke activiteiten zoals vuur stoken en eten koken (brood, pizza’s, kip), tocht lopen (met kaart en kompas), bosspelen,  sport en spel, pionieren (bouwwerken maken met touw en palen), excursies, etc. Eigenlijk is alles mogelijk bij de scouts.

Weekenden en Zomerkamp

De Scouts hebben twee keer per jaar een weekend. Bij het eerste weekend (meestal in december) blijven we één of twee nachten logeren in de eigen blokhut. Het tweede weekend is rond april-mei. We blijven dan twee nachten slapen soms in de eigen en soms in een andere blokhut. Als afsluiting van het jaar gaan we op zomerkamp. We gaan dan een week kamperen in Nederland of daarbuiten. Dit is altijd in de eerste week van de grote vakantie van de basisscholen, van zaterdag t/m zaterdag.

Contributie

De contributie voor de Scouts is €110,-, daar wordt het hele jaar door programma’s van gedraaid en gaan ze van op weekend. Verder bedraagt de kampbijdrage €60,-.

Scouting bij de Mgr. Bekkersgroep is zeker ook iets voor jou! Kom gewoon eens kijken, je bent van harte welkom. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar de Lid worden?-pagina, bekijk ook leuke foto’s over kampen en programma’s en bekijk de agenda. Mocht er vragen zijn neem dan contact met ons op.

 
Speltakken: