Welpen: Welpenkamp 2016 Infoblad

Gepost op 07 juli 2016 door Welpen
<?php the_title(); ?>

Beste ouders,

Over twee weken is het zover, dan gaat uw zoon of dochter met ons mee op kamp. Voor sommige ouders wordt dit een weekje ontspannen, voor anderen misschien wel een spannende week. Uw kind is in ieder geval in goede handen van ervaren leiding.

We willen graag helder en open communiceren om misverstanden te voorkomen, vandaar deze brief met een opsomming van afspraken en gegevens.

De Leiding:

We gaan dit jaar met wat extra hulp leiding op kamp. Sommige gaan een aantal dagen mee en anderen de hele week. 

Rens heeft een rijbewijs. Er is bij de Mgr. Bekkersgroep een afspraak dat je minimaal 1 jaar je rijbewijs moet hebben om überhaupt met kinderen te mogen rijden. Rens heeft gelukkig geruime tijd zijn rijbewijs. Zo kunnen we ons met de auto verplaatsen mocht dat nodig zijn, maar we gaan zo weinig mogelijk met de auto weg.

De leiding drinkt overdag uiteraard geen alcohol, pas als de kinderen liggen te slapen zullen zij wellicht wat nuttigen. Uiteraard gebeurt dit met mate en is er sowieso een BOB aanwezig.

De kinderen:

 • Mogen geen snoep of eten meenemen, behalve natuurlijk als het een om een traktatie gaat.
 • Zakmessen, andere scherpe voorwerpen en vuur zoals aanstekers zijn verboden.
 • Geld hebben de kinderen niet nodig, ze hoeven en kunnen niks kopen op kamp.
 • GSM’s zijn verboden, de leiding zorgt voor de bereikbaarheid. Kinderen bellen in principe niet naar huis, behalve bij noodgevallen. Wel mogen ze een postkaart naar huis sturen, de leiding zorgt voor de kaart, de adressen en postzegels.
 • Spelcomputers, zoals Nintendo DS etc. zijn ook niet toegestaan, deze kunnen kapot gaan en samen spelen is gezelliger, de leiding zorgt voor leuke activiteiten en spellen.
 • Ook zorgt de leiding voor foto’s, de foto’s zullen na het kamp op de website verschijnen. Willen ze toch zelf foto’s maken? Dan kunnen ze het beste gebruik maken van een wegwerpcamera.

Ouders:

   • Pak samen met uw kind de tas in, dan weet hij/zij waar zijn/haar spullen  te vinden zijn.
   • Voorzie zoveel mogelijk kleding / spullen van een naam. Zet evt. aantallen op de bagagelijst.
   • U mag 1 kaart sturen naar uw zoon of dochter, gebruik daarvoor het adres onder aan deze brief.
   • Zorg ervoor dat wij op de hoogte zijn van alle relevante informatie zoals: medische gegevens, medicijnen, dieet, allergieën, zwemdiploma’s etc.

Voor sommige kinderen is het de eerste keer dat ze met ons op kamp gaan, we kunnen ons voorstellen dat dit extra spannend is en willen dan ook graag bij die kinderen op ouderbezoek. We zullen met deze ouders contact opnemen om een afspraak te maken. Mochten er graag andere ouders zijn die ook een gesprek willen hebben, dan horen we dat natuurlijk graag.

Wij wensen u een fijne voorbereiding en een fijne kampweek toe!

Groetjes,

De welpenleiding,

Rens Brugmans

Kampgegevens:
Zondag 24 juli 16.00 tot
Woensdag 27 juli 20.00 uur

Adres:
Het Scoutinggebouw
Graafseweg 36b
5831 AB Boxmeer

 


Speltakken: