Welpenkamp 2020 Infoblad

Gepost op 29 juni 2020 door Welpen
<?php the_title(); ?>

Beste ouders,

Allereerst onze excuses voor de late berichtgeving over het zomerkamp. Vanwege alle Coronamaatregelen was het lang onzeker of we mochten gaan en tegen welke voorwaarden. Maar de kogel is door de kerk. We gaan op zomerkamp!

Over twee weken is het zover, dan gaat uw zoon of dochter met ons mee. Voor sommige ouders wordt dit een paar dagen ontspannen, voor anderen misschien wel een spannende paar dagen. Uw kind is in ieder geval in goede handen van ervaren leiding.

We willen graag helder en open communiceren om misverstanden te voorkomen, vandaar deze brief met een opsomming van afspraken en gegevens. Ook zijn er wat dingen anders dan normaal.

De datum:
Wij gaan van dinsdag 14 juli t/m vrijdag 17 juli. Dit is twee dagen korter dan normaal, dit komt omdat we de locatie delen met de Scouts, die speltak had anders niet op zomerkamp gekund. De scouts gaan van zaterdag tot dinsdag.

Halen en brengen:
Om 1.5 meter afstand tussen de ouders te kunnen waarborgen hebben we de haal en breng momenten wat uitgespreid. We verwachten de kinderen 14 juli tussen 15.00u en 16.00u en ze kunnen weer opgehaald worden op 17 juli tussen 19.00u en 19.30u. Probeer dus zoveel mogelijk gespreid te komen. Daarnaast willen we vragen om niet te lang te blijven hangen en helaas is het betreden van de blokhut niet toegestaan. Wij zullen dan ook samen met de kinderen de bedden klaar leggen, nadat alle ouders zijn vertrokken.

Programma’s:
Omdat we als groep zoveel mogelijk bij elkaar moeten blijven mogen we helaas geen ‘dagje weg’ of gaan zwemmen. Door de verkorte kampduur en de tijdsdruk die de planning met zich meebrengt hebben we ervoor gekozen om dit jaar geen thema aan het kamp te verbinden. Wel hebben we een hoop leuke en alternatieve programma’s verzonnen op en rondom het terrein die net zo leuk zijn! Meer daarover in het kampboekje.

De leiding:
We gaan dit jaar met alle leiding op kamp, hierdoor zijn we altijd met 4 personen. De leiding drinkt overdag uiteraard geen alcohol, pas als de kinderen liggen te slapen zullen zij wellicht wat nuttigen. Uiteraard gebeurt dit met mate en is er sowieso een BOB aanwezig.

Kampgeld:
Omdat we wat korter op kamp gaan, geen busje huren en de kosten van de blokhut kunnen delen. Hebben we besloten om dit jaar geen kampgeld te vragen.

De kinderen:Mogen geen snoep of eten meenemen, behalve natuurlijk als het een om een traktatie gaat.

 • Zakmessen, andere scherpe voorwerpen en vuur zoals aanstekers zijn verboden.
 • Geld hebben de kinderen niet nodig, ze hoeven en kunnen niks kopen op kamp.
 • Gsm’s zijn verboden, de leiding zorgt voor de bereikbaarheid.
  Kinderen bellen in principe niet naar huis, behalve bij noodgevallen. Wel mogen ze een postkaart naar huis sturen, de leiding zorgt voor de kaart, de adressen
  en postzegels.
 • Spelcomputers, zoals Nintendo DS etc. zijn ook niet toegestaan,
  deze kunnen kapotgaan en samen spelen is gezelliger,
  de leiding zorgt voor leuke activiteiten en spellen.
 • Ook zorgt de leiding voor foto’s, de foto’s zullen na het kamp
  op de website verschijnen.
 • Ontvangen nog een kampboekje met meer informatie,
  zoals planning en een bagagelijst.

 De ouders:

 • Pak samen met uw kind de tas in, dan weet hij/zij waar zijn/haar spullen te vinden zijn.
 • Voorzie zoveel mogelijk kleding / spullen van een naam. Zet evt. aantallen op de bagagelijst.
 • Zorg ervoor dat wij op de hoogte zijn van alle relevante informatie zoals:
  medische gegevens, medicijnen, dieet, allergieën, zwemdiploma’s etc.

We hopen hierbij iedereen te hebben voorzien van voldoende informatie. Maar mochten er vragen, opmerkingen of onduidelijkheden zijn, laat ons dat dan vooral weten. We staan voor jullie klaar.

Wij wensen u een fijne voorbereiding en een fijne kampweek toe!

Groetjes,

De welpenleiding,

Rens Brugmans
Maikel de Vries
Christy van Asperdt
Stefan van Diesen

Kampgegevens:

Dinsdag 14 juli 15.00~16.00 uur tot
Vrijdag 17 juli 19.00~19.30 uur

Adres:
Scouting Jeanne d’Arc
Annendaalderweg 39a
6105 AR  Maria Hoop


Speltakken: