Activiteiten

 

Vlooienmarkt

Onze vlooienmarkt is elk jaar weer een en al gezelligheid. Er staan dan op ons terrein zo’n 50 kramen waarop gebruiksgoederen zijn gesorteerd en uitgestald. Ook hebben we elk jaar een kraam met allerlei lekkernijen. De vlooienmarkt wordt elk jaar gehouden op de eerste zondag na Hemelvaartsdag. De opbrengst gaat geheel ten goede aan onze scoutingroep. Van dat geld kunnen we het hele jaar door programma’s draaien en van op kamp gaan.

Voor meer informatie kun je onze speciale vlooienmarkt website raadplegen. Ook de speciale foto sectie op deze website staat vol met leuke foto impressies.

Sjors Sportief

Landelijk is het Sjors Sportief / Creatief initiatief opgezet, dit zijn activiteiten waarbij kinderen een aantal keer kunnen mee draaien met verschillende sport-en creatieve verenigingen. Wij doen hier ook elk jaar aan mee. Een aantal weken voordat de activiteiten zijn, is het mogelijk om je in te schrijven via een speciale website. Ben je benieuwd wanneer de volgende Sjors Activiteit is, hou ons nieuws dan in de gaten. Mochten er vragen zijn over de activiteiten of wil je een andere keer komen kijken. Neem dan contact met ons op.

Kids Survival Day

Elk jaar organiseren we de Kids Survival Day. Dit is een spannende dag vol avontuur. Er valt die dag altijd van alles te beleven, je kunt je eigen broodje bakken op het kampvuur, over de Dommel vliegen of losgaan op een springkussen! We organiseren deze dag altijd in het begin van het seizoen en aanmelden kan dan via de speciale website. Wil je graag weten wanneer deze dag weer plaats vind? Hou dan ons nieuws in de gaten!

Open Dag

Op onze Open Dag laten we ons van onze beste kant zien aan iedereen die maar langs wil komen. We houden dan allerlei
activiteiten zoals pizza’s maken, broodbakken, pionieren en tocht lopen. De open dag is een leuke manier om kennis te maken met scouting zoals dat bij de Mgr. Bekkersgroep wordt gehouden.

De speciale foto sectie op deze website staat vol met leuke foto impressies van de Open Dag.

Groepsdag

We houden elk jaar een groepsdag. De groepsdag, zoals de naam al zegt, is een dag waarbij we met alle speltakken samen leuke activiteiten doen en sluiten de dag af met een BBQ samen met alle ouders. Tijdens de groepsdag kunnen de speltakken andere speltakken beter leren kennen. En voor kinderen die het jaar erop overvliegen kunnen ze alvast kennis maken met de kinderen en hun nieuwe leiding.

De speciale foto sectie op deze website staat vol met leuke foto impressies van de groepsdag.

Overvliegen

Tijdens het overvliegen ‘vliegen’ kinderen die oud genoeg zijn naar een andere speltak. Voor het overvliegen bouwen we op ons terrein een soort stormbaan waar de kinderen dan overheen kunnen. Er staat dan bijvoorbeeld een kabelbaan, een touwbrug, een kruipruimte. Tijdens het overvliegen kan je heel erg vies worden, maar het is vooral bedoeld als een goed afscheid van je oude leiding en een leuke start bij je nieuwe leiding.

De speciale foto sectie op deze website staat vol met leuke foto impressies van het overvliegen.

Nieuwjaarsreceptie

De nieuwjaarsreceptie is elk jaar weer een gezellige aangelegenheid om na te praten over het afgelopen jaar en alvast vooruit te lopen op de dingen die gaan gebeuren komend jaar. Voor de kinderen is er ook altijd een bioscoopzaal gemaakt, geheel met speciale bioscoop stoelen en popcorn. De nieuwjaarsreceptie wordt gehouden de eerste vrijdag van het nieuwe jaar en is bedoeld voor iedereen die nog banden heeft met onze scouting.

Leidingweekend

Met alle leiding gaan we elk jaar een weekendje weg. We hebben dat het hele weekend voor ons zelf en nemen dan ook geen kinderen mee. We gaan tijdens dat weekend met het hele leidingteam leuke dingen doen. Het leidingweekend wordt georganiseerd door de leiding zelf en de locatie is elk jaar een verrassing.

 
Speltakken: