Explorers

Explorers zijn jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar, zij hebben geen thema waarin ze zich begeven (zoals bevers en welpen). Explorers hebben de mogelijkheid om de bij de Scouts opgedane kennis verder uit te werken. Hierdoor ligt de nadruk dan ook meer op het zelfstandig uitwerken van programma’s. Er is vrijheid en inspraak in de activiteiten die men wil doen. Explorers zijn binnen scouting te herkennen aan de oranje/rode blouses die gedragen worden.

Elke vrijdagavond komen de Explorers bijeen in de blokhut. Wij draaien groep van 20.00u. tot 22.00u. Door het jaar heen hebben we tal van programma’s, waaronder pionieren, stoken, dropping, klimmen, kegelen, bierspel, sterkste explorer e.d. Tevens doen wij mee aan diverse regio activiteiten zoals een districtsdropping, districtshike, explorerweekend, darttoernooi, volleybaltoernooi, districtsfeesten etc..

Contributie

De contributie voor de Explorers is €120,-, daar wordt het hele jaar door programma’s van gedraaid en gaan ze van op weekend. Verder is de kampbijdrage afhankelijk van het kamp.

Bekijk ook leuke foto’s van de Explorers, bekijk de agenda of neem contact als er vragen zijn.
Speltakken: