Welpen

De Welpen is de Scoutingspeltak bij de Mgr. Bekkersgroep voor jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. De Welpen spelen eens per week samen in de Jungle.  Samen met de figuren uit het bekende Jungleboek beleven de Welpen allerlei avonturen.

Wat doen Welpen?

Eens per week komen wij samen op op zaterdagochtend van 10.00u tot 12.00u. Op zo’n ochtend doen we heel veel leuke activiteiten waaronder tocht lopen, bosspelen, knutselen, een hindernisbaan afleggen, vuur stoken en koken, hutten bouwen, levend ganzenborden, sport en spel, etc. Eigenlijk is alles mogelijk bij de Welpen. Je mag altijd een paar weken proefdraaien voordat je beslist om te blijven.

Weekenden en Zomerkamp

De Welpen hebben twee keer per jaar een weekend. Op het eerste weekend (meestal in januari) blijven we één of twee nachtjes logeren in de eigen blokhut. Het tweede weekend is rond april-mei. We blijven dan twee nachtjes slapen soms in de eigen en soms in een andere blokhut. Als afsluiting van het jaar gaan we op zomerkamp. We gaan dan een kleine week bivakkeren in een blokhut of kampeerboerderij in de buurt (binnen een straal van 100 km). Dit is altijd in de eerste week van de grote vakantie van de basisscholen, van zondag t/m vrijdag.

Contributie

De contributie voor de Welpen is €100,-, daar wordt het hele jaar door programma’s van gedraaid en gaan ze van op weekend. Verder bedraagt de kampbijdrage €60,-.

Scouting bij de Mgr. Bekkersgroep is zeker ook iets voor jou! Kom gewoon eens kijken, je bent van harte welkom. Voor meer informatie kijk je op de Lid worden?-pagina. Bekijk ook foto’s of video’s van de welpen. Tevens is te zien welke programma’s de Welpen allemaal draaien. Mocht er vragen zijn neem dan contact met ons op.
Speltakken: